Start van het Westlandse korfbalseizoen wederom met derby’s

De vierde editie van de Rijk Zwaan korfbalderby’s is ook dit jaar weer het startsignaal voor het nieuwe korfbalseizoen. Op 17 augustus strijden de seniorenselecties van de vijf regioclubs in een aantal oefenwedstrijden tegen elkaar.

Deze zomer is Valto uit De Lier het decor van de derby’s, die er in de competitie dit veldseizoen niet van komen. De winnaar wordt bepaald door een formule, op basis van het aantal gescoorde doelpunten en het aantal gewonnen wedstrijden. De winnaar krijgt de eer van de regio voor een jaar.

In deze samenwerking tussen de clubs uit de regio is ook de jeugd erg belangrijk. Door de late vakanties in combinatie met de vroege start van de voorbereiding is besloten de A-junioren en B-aspiranten op een later moment in het jaar bij elkaar te brengen.

Het doel van Rijk Zwaan korfbalderby’s is naast het opzoeken van samenwerking en het spelen van de eerste oefenwedstrijden, ook het delen van kennis en het korfbalniveau binnen de regio omhoog te brengen, waarbij naast de senioren ook de jeugd wordt meegenomen.

Het speelschema van dit jaar is hier te vinden.

Meepraten?
Draag gerust bij!